Coaching boeken

Wil je meer weten over coaching in het algemeen? Ben je op zoek naar Coaching boeken? Hieronder vind je een overzichtelijke lijst met boeken op het gebied van het coachen.

Coaching boeken: Tools voor de coach - Jeroen Hendriksen
Titel: Tools voor de coach
Omschrijving: oefeningen ter ondersteuning van het coachingsproces

Auteur: Jeroen Hendriksen
170 pagina’s | Uitgeverij Boom/Nelissen | juli 2007
bol.com prijs € 21,50.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Het handboek voor coaching set 3 delen - Alex Engel
Titel: Het handboek voor coaching set 3 delen
Omschrijving: Alex J. Engel, oprichter van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches stelde dit omvangrijke werk samen met ca. veertig schrijvende coaches en andere professionals. Het werk bevat ruim 800 pagina’s opvattingen, modellen, methodieken, systemen en formulieren voor professionele coaching. De brede inhoud van de 3 gebonden en rijk geïllustreerde delen geeft voldoende diepgang om coaches en leidinggevenden inzicht te geven in de diverse methodieken, die coaches gebruiken om blijvende resultaten met hun coaches te realiseren.
Bevat:
Deel 1. Coaching ‘basics’
Deel 2. Mental Coaching
Deel 3. Transformational Coaching – methodieken, modellen, technieken en formulieren voor professionele coaching

Auteur: Alex Engel
Nederlands – Hardcover | Entos Uitgeverij | mei 2009
bol.com prijs € 99,75.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

De kunst van het coachen - Ton Rijkers
Titel: De kunst van het coachen
Omschrijving: De kunst van het coachen verdiept stapsgewijs het inzicht in het coachen van medewerkers. Richtlijnen helpen bij het verder ontwikkelen van de bekwaamheid en het zelfsturend vermogen van beginnende tot en met zelfsturende medewerkers. Voorbeelden bieden de mogelijkheid de competentie in het voeren van coachingsesprekken te verbeteren.

Auteur: Ton Rijkers
224 pagina’s | Uitgeverij Boom/Nelissen | september 2009
bol.com prijs € 27,50.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Coach jezelf naar succes - Talane Miedaner
Titel: Coach jezelf naar succes
Omschrijving: Wil je meer uit jezelf, je leven, je werk halen? Wil je meer tijd hebben, succesvoller zijn, meer voldoening ondervinden? Coaching is de nieuwste en uiterst effectieve manier om je doelstellingen te bepalen en te realiseren. ‘Coach jezelf naar succes’ is je eigen persoonlijke coach, die je leert inzicht te krijgen in wat echt belangrijk is in je leven en wegen te vinden om daarnaar te leven. Talane Miedaner presenteert, vanuit haar jarenlange ervaring als persoonlijke coach, de 101 beste, krachtigste en effectiefste coaching-tips. Ze gebruikt daarbij een makkelijk te volgen tien-stappen-plan en illustreert elke stap met alledaagse, praktische voorbeelden. Met haar heldere no-nonsense benadering laat zij zien hoe je kunt afrekenen met ‘energievreters’ en hoe je de rommel in je leven opruimt, zodat je meer tijd overhoudt voor de dingen die je belangrijk en prettig vindt.

Auteur: Talane Miedaner
319 pagina’s | Uitgeverij Maarten Muntinga | januari 2011
bol.com prijs € 7,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Co-actief coachen - Laura Whitworth
Titel: Co-actief coachen
Omschrijving: Co-actief coachen gaat uit van de kracht van de coachingsrelatie – en niet zozeer van de kracht van de coach. Cliënten formuleren zelf hun waarden en doelen, en vinden zelf het antwoord op hun vraag.
Hierdoor is hun commitment aan persoonlijke doelen heel sterk, en is hun kans op succes groot.
Co-actief coachen is een compleet en praktisch handboek voor coaches die zich deze zeer succesvolle vorm van coachen eigen willen maken. Het bespreekt op heldere wijze alle benodigde vaardigheden en bevat een uitgebreide toolkit voor de coach.

Auteur: Laura Whitworth
286 pagina’s | Uitgeverij Thema | november 2009
bol.com prijs € 34,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Coachen voor dummies - Marty Brounstein
Titel: Coachen voor dummies
Omschrijving: Jouw tactiek voor het stimuleren van het moreel en de betrokkenheid van werknemers.
Ontdek de voordelen van coachen boven traditioneel management.
Dus je wilt een gesmeerd lopend bedrijf? Ontdek hoe je werknemers inspireert en resultaten boekt. Van beproefde werkbladen tot hulpmiddelen die je op je eigen situatie kunt toespitsen: deze vriendelijke gids helpt je om bij het juiste spel de maximale winst te behalen!
Ontdek hoe je:
Vragen in plaats van opdrachten gebruikt
Delegeert in plaats van doet
Functioneringsgesprekken houdt zonder stress
De talenten van je werknemers ontwikkelt
De productiviteit verhoogt en personeel aan je bedrijf bindt
Marty Brounstein is auteur, spreker en managementadviseur die zich specialiseert in praktische toepassingen van coachingtechnieken.

Auteur: Marty Brounstein
338 pagina’s | Pearson Education Benelux B.V. | juni 2010
bol.com prijs € 14,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Leven in balans - Sharon Seivert
Titel: Leven in balans
Omschrijving: Lijkt jouw leven soms uit balans? Hen je te weinig tijd voor je relaties? Voel je je gefrustreerd in je werk omdat je het gevoel hebt dat je er geen invloed op hebt? Worstel je met tegenstrijdige belangen en wensen? Als je op een van deze vragen bevestigend antwoordt, is ‘Leven in balans’ een boek voor jou, Sharon Seivert, organisatie-adviseur, laat erin zien hoe je jouw evenwicht kunt hervinden in je werk, je relaties, in je leven in het algemeen. Zij onderscheidt vijf hoofdgebieden in een leven: spirituele kern en identiteit, creativiteit en visie, initiatief en enthousiasme, communicatieve en emotionele intelligentie, en als laatste praktische uitvoering. Zijn deze gebieden in balans, dan is het geheel groter dan de som der delen. Er ontstaat synergie. Je voelt je krachtig en opgewekt. Aan de hand van het praktische programma Vijf elementen van succes beschrijft Seivert hoe je deze ideale toestand kunt bereiken. Het boek is gelardeerd met handige vragenlijsten, inspirerende citaten en motiverende voorbeelden uit de praktijk. ‘Leven in balans’ is niet alleen waardevol voor je persoonlijke leven, maar ook voor je werkende bestaan.

Auteur: Marty Brounstein
405 pagina’s | Nieuwe Dimensies | september 2003
bol.com prijs € 18,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Als u deze informatie nuttig en waardevol vindt dan zouden wij het op prijs stellen dat u deze pagina deelt met vrienden op je sociale netwerken.