Training en groepscoaching boeken

Wil je meer weten over training en groepscoaching? Hieronder vind je een overzichtelijke lijst met boeken op het gebied van het training en groepscoaching.

Trainen een praktijkgids - Karin de Galan
Titel: Trainen een praktijkgids
Omschrijving: Dit boek bewijst dat trainen een vak is dat je kunt leren. In deze tweede editie van Trainen lees je hoe je een training kunt opbouwen, met welke werkvormen je de groep laat leren en hoe je zoiets ongrijpbaars als het groepsproces kunt aanpakken. Het maakt bekende modellen zoals die van Kolb (leerstijlen) en Levine (groepsprocessen) bruikbaar voor trainers door heldere uitleg en een schat aan praktijkvoorbeelden.
Van de eerste editie van Trainen zijn meer dan 16.000 exemplaren verkocht.
Karin de Galan is specialist in het trainen van trainers. Haar bureau, de galan school voor training, is marktleider op dit gebied. De Galan heeft meerdere boeken op haar naam
staan, waaronder Trainingen ontwerpen en Van deskundige naar trainer.

Auteur: Karin de Galan
220 pagina’s | Pearson Education Benelux | tweede editie | augustus 2010
bol.com prijs € 24,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Trainen op topniveau - Anneke Dekkers
Titel: Trainen op topniveau
Omschrijving: Dit boek is bestemd voor alle trainers die de basistrainingsvaardigheden onder de knie hebben, maar die nog regelmatig moeilijke situaties tegenkomen in hun trainingen en graag beter in hun vak willen worden. Die op zoek zijn naar vergelijkingsmateriaal en graag een kijkje willen nemen in de keuken van heel goede trainers. Ook zeer ervaren trainers kunnen veel plezier beleven aan het boek: om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen of om zichzelf een spiegel voor te houden. Het boek is daarnaast geschikt voor iedereen die geen trainer is, maar wel andere mensen moet leren leren. Dus ook als je docent, coach, opleidingscoördinator, therapeut of ouder bent, heeft dit boek je veel interessante inzichten te bieden.

Auteur: Anneke Dekkers
218 pagina’s | Pearson Education Benelux B.V. | mei 2006
bol.com prijs € 25,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Omgaan met lastige groepen - Joseph Kessels
Titel: Omgaan met lastige groepen
Omschrijving: Als je een presentatie geeft aan een groep spelen er meer zaken een rol dan de inhoud van je boodschap.
Omgaan met Lastige groepen geeft inzicht in de redenen waaróm deelnemers in groepen lastige reacties gaan vertonen. Vervolgens wordt de lezer een scala aan praktische aanwijzingen geboden om lastige reacties effectief te beantwoorden, waarbij voorop staat dat de werksfeer zo snel mogelijk hersteld wordt.
Dit boek is bestemd voor iedereen die zich met scholing en opleiding bezig houdt. Het is dus niet alleen geschikt voor fulltime docenten, maar ook voor iedereen die wel eens voor groepen staat. Het biedt een schat aan informatie en uitgeteste praktijktips.

Auteur: Joseph Kessels
96 pagina’s | Reed business | april 2010
bol.com prijs € 28,67.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Omgaan met rollenspelen - Willem Ouwehand
Titel: Omgaan met rollenspelen
Omschrijving: Het rollenspel is een veelgebruikte vorm om cursisten communicatieve en sociale vaardigheden aan te leren. Handig voor u als opleider om op een rijtje te hebben wat er allemaal bij komt kijken. Dit boekje geeft antwoorden op vragen als:
Hoe ontwikkelt u een rollenspel?
Op welke wijze laat u de cursisten observeren?
Hoe introduceert en begeleidt u een rollenspel en bespreekt u het na?
Wanneer is de vieo een hulpmiddel?
Welke lastige reacties kunt u verwachten en hoe gaat u ermee om?

Auteur: Willem Ouwehand
80 pagina’s | Reed business | december 2010
bol.com prijs € 26,60.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Beweging in je brein - Monique Hampsink en Nanette Hagedoorn
Titel: Beweging in je brein
Omschrijving: Wie fysiek beweegt, gaat mentaal bewegen. Dat is het simpele uitgangspunt van Beweging in je brein. Daarom is interactie met het publiek zoveel effectiever dan een betoog dat de luisteraars achteroverleunend tot zich nemen. Maar hoe krijgt u uw toehoorders in beweging? Activerende werkvormen zijn daarbij belangrijk.Dit praktijkhandboek bestaat uit zestig thematisch geordende werkvormen om bijeenkomsten interactiever en vooral ook doeltreffender te maken – van kennismaken tot evalueren, en van brainstormen tot uitwisselen. De werkvormen stimuleren deelnemers om actief en creatief mee te werken, waardoor er ruimte ontstaat voor verrassende idee nieuwe invalshoeken en inventieve oplossingen. Beweging in je brein is daarmee een bron van inspiratie voor iedereen die meer uit zijn training, workshop of presentatie wil halen.Monique Hampsink geeft trainingen op het gebied van organisatieontwikkeling en diversiteitsbeleid en ontwikkelt daarbij haar eigen werkvormen. Nanette Hagedoorn is communicatiemanager en adviseert professionals bij het interactief vormgeven van bijeenkomsten. Beiden zijn werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Auteur: Monique Hampsink en Nanette Hagedoorn
150 pagina’s | Sdu Uitgevers | juni 2007
bol.com prijs € 45,95.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

Als u deze informatie nuttig en waardevol vindt dan zouden wij het op prijs stellen dat u deze pagina deelt met vrienden op je sociale netwerken.