Innerlijke kracht

Stel je voor hoe het zou zijn als alles wat je zou willen doen zo uitkomt zoals je het had gedacht met jouw innerlijke kracht.
Stel je voor dat al je passies en al je wensen zonder enige moeite zouden plaatsvinden op steeds het juiste moment. En dat in je werk, thuis, je familie, je financiën, je passies en je hobby’s alles gaat zoals je het zou willen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Veel mensen hebben de neiging om te overdrijven en geen genoegen meer te nemen met wat ze hebben. We willen steeds meer en meer. Soms is het willen een noodzaak maar vaak is het gewoon het gevoel om iets zomaar te willen hebben. De reden om iets te willen hebben is ongrijpbaar en ieder moet dan ook voor zichzelf uitmaken hoe hij of zij daar mee omgaat.

Maar hoe krijg je nu iets wat je echt wilt hebben?
Als je om je heen kijkt zijn er een aantal mensen die wel alles lijken te hebben wat ze willen.
Zij lijken het vermogen te hebben om verder te gaan dan hun angsten en zorgen en alleen te focussen op het eindresultaat. Hoe krijgen hun dat voor elkaar? Zijn deze personen zo geboren of is dit iets dat je zelf zou kunnen leren?

Ze hebben één ding gemeenschappelijk, ze ondernemen actie. Maar er is meer. Er zit iets in deze mensen dat wordt getriggerd en wat leid tot (nog) meer succes. Het is meer dan alleen de kennis die je moet hebben om iets te bewerkstelligen of hoe je iets voor elkaar kan krijgen. Veel succesvolle mensen miste deze kennis ook toen ze ergens mee begonnen en wisten ook niet hoe ze iets voor elkaar konden krijgen.

Voor succesvolle mensen is het meer een kracht die van binnen uit komt die hun naar voren duwen naar het eind resultaat. Deze kracht dagen hun uit om meer uit henzelf te halen dat wat ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Dit is wat we noemen de ‘innerlijke kracht’. Als je beslist dat je iets zou willen doen gaat je innerlijke kracht in de volgende versnelling waardoor alles georganiseerd lijkt te gaan. Je komt dan op een pad terecht met een kracht die niet te stoppen is.

Maar hoe kom je aan deze innerlijke kracht?
Een van de eerste dingen die je zou moeten leren is om uit je eigen ‘comfort zone’ te komen. De ‘comfort zone’ is het beeld wat je over jezelf hebt bepaald en geeft aan wat je zelf wel en niet denkt te kunnen. De keuzes die je maakt komen vaak voort uit deze ‘comfort zone’ waarbij je zelf geloofd dat dit komt door hoe je bent en in elkaar zit.

In deze ‘comfort zone’ is de keuze om te stoppen met het uitvoeren van je wensen erg groot door het ongemak dat je emotioneel of psychisch daarbij voelt. Hoe meer we ons zelf confronteren met angsten hoe gemakkelijker het de volgende keer is om je zelf er tegen te wapenen, je comfort zone wordt dan ook vergroot.

Met innerlijke kracht krijg je het vermogen om met meer zelfvertrouwen te leven. Er zijn altijd uitdagingen en obstakels in je leven maar je innerlijke kracht is er altijd en je hebt zelf de keuze om deze te gebruiken. Zodra je leert deze innerlijke kracht te gebruiken zal je eigenwaarde niet wordt beïnvloed door de houding van anderen. In plaats van dingen maar laten gebeuren in je leven kan je beter controle over de situatie krijgen. In plaats van dat je wordt verslagen door situaties kan je beter een andere manier vinden om met deze situaties om te gaan.