Waarom zou je life coaching gebruiken?

Welke vaardigheden heeft iemand nu nodig om een life coach te worden? Een van de antwoorden die je vaak hoort is dat life coaches of aankomende life coaches ervan genieten om anderen te helpen met het oplossen van een probleem waarmee ze worstelen. Iedereen heeft tenslotte wel iets waarmee ze worstelen. Alle life coaches vinden het leuk om een strategie uit te stippelen en daarmee mensen te helpen bij het definiëren van een plan van actie.

Wat is een goede life coach?

Buiten het helpen van andere mensen moet een goede life coach een deskundige en actieve luisteraar zijn. De geschoolde luisteraar biedt de cliënt de ruimte en veiligheid om over hun onderwerp en of probleem te praten zonder angst om beoordeeld te worden. Al die tijd is de life coach geduldig en vermijd de verleiding om de dialoog aan te gaan met de cliënt door soortgelijke verhalen te vertellen aan de cliënt. Actief luisteren betekent ook luisteren naar wat niet gezegd wordt. Dit is gebaseerd op de intuïtie van de life coach en het in staat zijn om dingen te voelen over de persoon die niet helemaal duidelijk zijn op dat moment. De taak van een coach is ook om je te helpen je horizon te verbreden, je innerlijke kracht te versterken en je te laten inspireren tot een leuker leven. Een goede life coach heeft ook het vermogen om zich af te stemmen in een andere persoon om zo te horen en voelen wat hij of zij zegt. Dit is een vaardigheid die iemand zelf al heeft of komt uit een verder ontwikkelt talent.

Waarom life coaching?

Als je naar je eigen leven kijkt neem jij je leven dan in eigen handen? Of heb je het gevoel dat alles maar met je gebeurt, en dat je er zelf niets over te zeggen hebt. Je leven is uit balans en je verlangt naar meer in je leven. Een goede life coach zal je zover krijgen dat je zelf je ervaringen kan opbouwen waardoor je weer begint te bewegen en dat je het leven weer in eigen hand kan nemen. Dit gevoel is zo krachtig dat je alles weer aan kan.

Werkt life coaching?

Kan iemand eigenlijk met behulp van coaching iemand anders tot succes leiden? Het antwoord is een volmondig ja! Life coaching heeft zich bewezen als een zeer effectieve manier om een persoon te helpen bij het verbeteren van hun leven. Coaching is een bewezen proces dat snel resultaten kan opleveren, omdat zowel jij als je coach zeer gemotiveerd zijn en samenwerken aan gerichte doelen. Je profiteert daarvan doordat je de doelen sneller kan bereiken, een beter evenwicht kan creëren in je leven en kan genieten van de steun van een niet-oordelende mentor wiens enige doel is jouw succes!

Hoe zoek je nu een life coach?

Als je in je omgeving al iemand kent die goede ervaringen heeft met een life coach is de keuze natuurlijk gemakkelijk. Maar als je die niet zo weet te vinden kan je in ieder geval op Zoek een life coach kijken naar een life coach bij jou in de buurt. Kijk vervolgens op hun website wat zij nu eigenlijk doen en zoek naar, indien aanwezig, ervaringen van andere cliënten. Als je in een bepaalde coach bent geïnteresseerd, vraag hem of haar dan of je kan praten met cliënten die net zoals jij op zoek waren naar een life coach en die dezelfde soort problemen hadden. Ten slotte, als je een gesprek aan gaat met de life coach vraag dan welke opleiding, welke tools en technieken hij of zij gebruikt om te begrijpen hoe de life coach jou kan helpen en ondersteunen. Als je met een life coach werkt zal je enige tijd nodig hebben om erachter te komen waar je tevreden over bent en waarover je niet tevreden bent in je leven, geeft het ook deze tijd. Luister naar jezelf en stel jezelf de vraag “wat wil ik nu eigenlijk precies van een life coach?”, dit geeft je de kracht om te definiëren wat een life coach persoonlijk voor jou betekent.

Wat is nu de taak van een life coach?

De taak van je coach is om je te helpen bij het begrijpen en oplossen van je problemen die je tegenkomt. Je zult ontdekken hoe het lijden, en de ellende die je hebt meegemaakt, bepaalde mentale patronen hebben gecreëerd die je zelfexpressie beperken. Life Coaching is het vrij krijgen van je verleden en jezelf bevrijden van je verleden om weer inspiratie te voelen naar de toekomst toe. Als je namelijk geïnspireerd voelt, heb geen motivatie of trucjes nodig om in actie komen. Als je geïnspireerd bent zal je vanzelf in actie komen en je dromen verwezenlijken.