Wat is een Life Coach?

Het vinden van een life coach kan de eerste stap zijn om veranderingen aan te brengen in je leven. Voordat je erop uit gaat om er één te vinden, kan je jezelf vragen ‘Wat is een Life Coach?’, ‘Welke vaardigheden heeft een Life Coach nodig?’ en ‘Wat maakt een goede Life Coach?’.

Wat is een Life Coach?

Een bevoegde Life Coach biedt je een verscheidenheid aan vaardigheden en middelen aan van waaruit je een stap verder kan maken in je leven. Een Life Coach is iemand die anderen motiveert tot het bereiken van hun persoonlijke en/of professionele doelen. Life Coaches verschillen van therapeuten in dat ze niet werken met mensen die bijvoorbeeld depressies hebben. Zij richten zich op mensen die niet zo goed georganiseerd of productief zijn terwijl ze zelf voelen dat er veel meer in hun zit. Zij zijn ook op het punt aan beland dat zij veranderingen aan willen brengen in hun leven om dat te kunnen bereiken.

Life Coaches kunnen zich richten op verschillende gebieden, sommige hebben een carrière binnen bedrijven anderen zijn gespecialiseerd in gezondheid of conditie coaching. Anderen specialiseren zich weer in spirituele coaching.

Welke vaardigheden heeft een Life Coach nodig?

In de eerste plaatst moet een Life Coach een interesse hebben in persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen is de coach bezig met de persoonlijke ontwikkeling van zijn cliënt maar is ook constant bezig met zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.
Het vermogen om te luisteren is een belangrijke eigenschap en een coach, de coach moet in staat zijn om na te denken en te kunnen interpreteren wat de cliënt nu eigenlijk heeft gezegd. Dit zijn de elementaire gespreksvaardigheden, die heel snel kunnen worden aangeleerd door middel van een cursus of opleidingstraject.
Coaches mogen niet-oordelend zijn en mogen niet hun mening op de cliënt projecteren. Ze moeten een mogelijke oplossingsrichting schetsen voor de cliënt zelf, in plaats van het hem precies te vertellen.

Waar heb je een Life Coach voor nodig?

Je hebt hulp nodig bij motivatie.
Als je op zoek bent naar een coach die je aanmoedigt, die er is om je door de moeilijke momenten in je leven te brengen, je verantwoordelijkheid kan geven en je gemotiveerd weet te houden, dan is dat jouw antwoord op wat een coach voor jou zal betekenen – een inspirator en een motivator.

Je hebt hulp nodig bij de richting in je leven

Als je vanuit jezelf al erg gemotiveerd bent, maar je hebt een gebrek aan richting voor die motivatie, dan is het vinden van een life coach belangrijk voor het vinden van antwoorden die worden gemist.

Je wilt je werknemers motiveren.

Door het beter kunnen motiveren van je werknemers zullen zij beter gaan presteren daarbij kan ook de loyaliteit en de moraal van de werknemer worden vergroot zodat de productiviteit en effectiviteit omhoog gaat.

Wat maakt een goede Life Coach?

Heeft de Life Coach de vaardigheden om te luisteren en je te begrijpen? Hoewel dit erg logisch klinkt, is het vermogen om af te stemmen in een andere persoon en te horen wat hij of zij zegt een vaardigheid die ofwel aangeboren is of een talent dat is ontwikkelt. Heb je het idee dat de Life Coach echt naar je luistert of is hij met zijn gedachten ergens anders. Heeft de Life Coach een gedegen opleiding ondergaan en heeft hij of zij veel ervaring op het gebied dat jij nodig hebt? Biedt de Life Coach een oefensessie aan om te kijken of het klikt tussen de coach en de cliënt? Aarzel dan ook niet om twee of drie coaches te proberen om uit te zoeken welke coach voldoet aan jouw eisen.

Concluderend

De voordelen van een Life Coach worden steeds beter bekend en er zijn veel goede Life Coaches beschikbare maar je moet er wel wat voor doen om de voor jouw geschikte Life Coach te vinden. Life Coaching kan de kwaliteit van je leven sterk verbeteren door het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als je op zoek bent naar een Life Coach op een specifiek gebied van je leven dan is er ongetwijfeld ergens wel een Life Coach voor jou te vinden.

Reacties

 1. Geven jullie de opleiding online? zo ja wat is de tijdsduur en wat zijn de kosten?
  Groet Trudy

 2. Life Coach Instituut zegt:

  Beste Trudy,

  Het Life Coach Instituut geeft zelf geen opleidingen. Ons doel is om je zo goed mogelijk te informeren over Life Coach opleidingen, boeken en het vinden van een Life Coach bij jouw in de buurt. Bij het Life Coach Instituut vind je dus alle informatie over Life Coaching en hoe je een Life Coach kan worden.

  Kijk op Life Coach Opleidingen als je meer wilt weten over de te volgen Life Coach opleidingen.

  Met vriendelijke groet,
  Het Life Coach Instituut Team