Meer passie voor je werk nodig?

De dingen waar je het meest van geniet kan worden gedefinieerd als passie. Maar vaak komt het voor dat je gewoon de dingen doet die voorbij komen in je leven en de zaken waar je echt passie voor hebt schuif je op naar een later tijdstip. Helaas komt het maar al te vaak voor dat “later” nooit gebeurt. Redenen als “ik heb er geen tijd voor”, “dan moet ik iets nieuws leren” of “dat gaat me geld kosten” houden je tegen om die dingen te doen waar je van houd. Maar men vergeet dat met passie voor je werk je leven veel aangenamer wordt.

Wist je dat heel veel mensen geen passie voor het werk hebben wat ze jaar in jaar uit doen? En dat ze niet eens weten wat hun passies zijn? Vaak hoor je ook “was het maar weer vrijdag”. Het is werkelijk verbazingwekkend om te zien dat mensen maar 2 van de 7 dagen willen leven. De illusie van een veilige baan en pensioen is blijkbaar belangrijker dan een leven waarin je je passie kwijt kan.

Stel je zelfs eens de volgende vragen:

  • Maakt je werk je gelukkig?
  • Voel je passie voor je werk?
  • Doe je werk waar je goed in bent en dat je leuk vindt?

Als je dit beantwoord met “nee” maar je wilt je passie echt gaan uitvoeren, dan is dit het moment om actie te gaan ondernemen.

Zoek de passie waarvan je voor jezelf kan zeggen als je ’s ochtends op staat “hé, ik heb verschrikkelijk veel zin om dit te doen vandaag”.

Ontdek passie voor iets

Ontdek hoe het voelt om werk te doen dat voor jouw belangrijk is en om geld te verdienen met het ervaren van je passies, en dat iedere dag. Het zal niet alleen voor jezelf van invloed zijn maar ook voor de mensen om je heen.

Gebruik dagelijks je unieke talenten en besteed je tijd aan de dingen waar je passie voor hebt.
Laat je inspireren door de mensen waarmee je werkt. En laat je grootste passies ook je grootste bron van inkomsten zijn.

Het combineren van de kunst van het ontdekken van je passies met daarbij het verdienen van geld met diezelfde passies. Kan iedereen dit leren? Natuurlijk, als je er tijd in wilt stoppen dan is alles mogelijk. En als je werkelijk je passie wilt gebruiken in je leven dan kan het gebrek aan tijd nooit de reden zijn. Is het moeilijk? Alle nieuwe dingen in je leven kunnen moeilijk zijn en niets gaat zonder slag of stoot. Maar als de cursus die je volgt je veel plezier geeft dan zal je ervaren dat positieve veranderingen in je leven makkelijk zijn aan te leren.

In de Engelstalige cursus “Live off your passion” leer je hoe je jouw passies kan ontdekken en hoe je je leven op een zinvolle manier kan beleven. Niet alleen leer je hoe je om kan gaan met je onzekerheden en angsten maar ook leer je hoe je met een passie en de dingen waar je echt van houd geld kan verdienen.

Passie voor je werk

Ontdek je eigen passie en verdien er geld mee!

Reacties

  1. Wat een leuk artikel om te lezen! Zelf plaats ik ook wel eens artikelen over dit onderwerp op mijn blog. Als je het leuk vindt kan je ze lezen op http://rotterdam-coach.nl/ Succes met alles verder!